Live-demonstratie liposuctie door Habbema in Frankfurt

Tijdens het International Live Surgery Symposium  zal dokter Loek Habbema een live-demonstratie liposuctie operatie uitvoeren, 1 van de meer dan 70 live-behandelingen en operaties die er tijdens deze driedaagse conferentie gepland staan. Het tweejaarlijkse congres International Live Surgery Symposium for Dermatologic and Cosmetic Surgery van 1 t/m 4 december 2016 wordt dit jaar voor de 13e keer georganiseerd  in Frankfurt/Darmstadt (Duitsland) door de Rosenpark Kliniek en de Huidkliniek van Darmstadt. Al 26 jaar ontmoeten internationale  professionals en deskundigen elkaar in Darmstadt om hun horizon te verbreden en om hun eigen speciale kennis en vaardigheden op het gebied van (cosmetische) dermatologie en chirurgie te verbeteren en te delen met collega’s.

Dokter Loek Habbema is een van de weinige medisch specialisten in Nederland die al 20 jaar veel Pure Tumescent Liposculptures (liposuctie) behandelingen uitvoert. Hij heeft veel wetenschappelijke publicaties over liposuctie op zijn naam staan. Dokter Loek Habbema: “Het is noodzakelijk om veel ervaring te hebben met deze ingreep en hem vaak uit te voeren. Alleen dan kun je een optimaal resultaat krijgen. Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen bezoeken we geregeld internationale congressen, zoals nu ook weer het International Live Surgery Symposium for Dermatologic and Cosmetic Surgery in Darmstadt, hierdoor onderhouden we intensief contact met buitenlandse collega’s. Ik vind het een eer om tijdens dit hoogwaardig kwalitatieve symposium georganiseerd door mijn zeer gewaardeerde collega’s uit Duitsland een demonstratie te geven van mijn werkwijze en zo mijn kennis en ervaring te delen met internationale collega’s”. In Nederland heeft dokter Habbema als voorzitter van de werkgroep, aan de Leidraad Liposucties onder tumescentie lokale anesthesie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie, een belangrijke bijdrage geleverd aan dit specialisme.

Het symposium is voor de internationale ontwikkeling van het vak van cosmetische dermatologie zeer belangrijk. Net zoals in de afgelopen jaren zal er tijdens de live-uitzendingen op een parallel scherm een vergelijking worden getoond om extra toelichting te geven op de behandeling. De kern van het International Live-Chirurgie Symposium zijn de vele live-operaties en behandelingen die direct in de zalen van de auditorium  met de deskundigen  worden besproken. Het symposium biedt verder veel wetenschappelijke lezingen en workshops die gericht zijn op de ontwikkeling van het vak en de innovaties die er internationaal zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dokter Loek Habbema of een van onze medewerkers.

Geef een reactie

*