State of the Art Liposuctie Medisch Centrum ‘t Gooi internationale voorkeur

Het Internationale Live Symposium in Darmstadt van 1 t/m 4 december 2016 was zoals elke twee jaar weer een geweldige gebeurtenis. Een groot aantal internationale experts op het gebied van cosmetische – en kanker chirurgie van de huid demonstreerden hun technieken vanuit de verschillende operatiekamers. De verrichtingen door de professionals in de operatiekamers werden live uitgezonden naar de congreszaal, waar de deelnemers ook konden communiceren met de operateurs.

Loek Habbema

Aan dokter Loek Habbema, één van de toonaangevende dermatologen in de wereld op het gebied van liposuctie, was onder meer gevraagd om bij een patiënt “live” een ‘state of the art” liposuctie te verrichten, terwijl bij dezelfde patiënt door een collega aan de andere kant van het lichaam een geheel andere techniek van liposuctie werd verricht met de zogenaamde Water Jet techniek.

Het werd duidelijk voor de internationale deelnemers dat de “state of the art” liposuctie techniek, zoals dokter Habbema die in Medisch Centrum ’t Gooi uitvoert, de voorkeur heeft. Er werd met de ‘state of the art’ liposuctie veel meer vet verwijderd, het resultaat was veel regelmatiger en bovendien was de behandeling veel aangenamer voor de patiënt. Het was nuttig om de verschillen te zien, waarbij moet worden opgemerkt dat de Water Jet werd uitgevoerd door een expert die door het bedrijf dat de Water Jet levert was aangewezen.

Voor de deelnemers was het duidelijk: de ‘state of the art’ liposuctie zoals gedemonstreerd door dokter Loek Habbema van Medisch Centrum ‘t Gooi heeft de duidelijke voorkeur van de aanwezige internationale experts.

Geef een reactie

*