Eigen vetweefsel prachtig opvulmateriaal voor rimpels

Tijdens het 13th International Live Surgery Symposium for Dermatologic and Cosmetic Surgery in Darmstadt and Frankfurt  dat van 1 t/m 4 december jl. werd gehouden in Darmstadt zijn alle materialen en technieken voor het opvullen van rimpels en vervangen van het verlies aan volume in het gezicht gedemonstreerd. Opnieuw werd duidelijk dat het opvullen van rimpels met eigen vetweefsel (Lipofilling) in veel gevallen een prachtig opvulmateriaal is, met name bij toepassing in de diepere onderhuidse lagen. Er is geen bewijs dat het toevoegen van PRP of eigen stamcellen enige aanvullende waarde heeft.

Vetlipolfilling-mc-gooi opvulling met eigen vetweefsel voor Lipofilling wordt verkregen door liposuctie. Het wordt weggehaald waar er plaatselijk een relatief dikkere vetlaag zit, zoals in de taille, op de buik, de heupen, de binnenzijde van de dijen en de knieën. Hierna wordt het verkregen vet gezuiverd en ingespoten op de gewenste plaats. Vroeger had Lipofilling vaak als nadeel dat het resultaat slechts tijdelijk was en de behandeling dus vaak herhaald moest worden. Met de huidige technieken die in Medisch Centrum ’t Gooi worden toegepast is het mogelijk om het vetweefsel zo aan te brengen dat het effect grotendeels blijvend is.

 

Medisch Centrum ’t Gooi heeft vele jaren ervaring in Lipofilling neem vrijblijvend contact met ons op.

Geef een reactie

*