1ste internationale lipoedeem congres in Wenen

Het 1ste internationale lipoedeem congres  in Wenen wordt georganiseerd door ISDS International Society for Dermatologic Surgery het wereldwijde forum voor dermatologen die cosmetische chirurgie aanbieden aan hun patiënten.

Dokter Loek Habbema van Medisch Centrum ‘t Gooi gaf tijdens dit 1ste ISDS internationale lipoedeem congres in Wenen een groot aantal lezingen over het verminderen van klachten bij lipoedeem met een speciale methode van liposuctie, de Pure Super Tumescent Liposuctie techniek met gebruik van trillende dunne zuignaalden. Deze behandelmethode is door Loek Habbema ontwikkeld en wordt al meer dan 20 jaar toegepast in zijn kliniek Medisch Centrum ‘t Gooi.  Naast zijn jarenlange ervaring met het behandelen van lipoedeem patiënten met deze speciale liposuctie techniek heeft hij hierover veel wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Doelstellingen lipoedeem congres

Tijdens het 1ste internationale lipoedeem congres zijn er, voor de aanwezigen dermatologen en cosmetische chirurgen uit 20 verschillende landen, de volgende doelstellingen:

  • kennis uit te wisselen over het verminderen van klachten bij lipoedeem met behulp van liposuctie;
  • discussiëren over de verschillende behandelmethodieken;
  • consensus bereiken over de beste methodes om lipoedeem patiënten te helpen met het verminderen van hun klachten.

Dokter Loek Habbema levert dankzij zijn jarenlange ervaring bij Medisch Centrum ‘t Gooi en diepgaande kennis over het onderwerp een belangrijke bijdrage aan dit 1ste internationale lipoedeem congres.

Lipoedeem lezingen

Dokter Loek Habbema houdt tijdens het congres de volgende lezingen over lipoedeem voor zijn collega’s:

Vrijdag 9 juni 2017 gaan de lezingen van dokter Loek Habbema over de volgende onderwerpen:

  • Clinical characteristics of lipedema.
  • TLA and lipedema therapy.
  • Different liposuction in aesthetic indications and Lipedema.
  • Male lipedema

Op zaterdag 10 juni wordt het congres vervolgt en levert dokter Loek Habbema een bijdrage met de volgende lezing

  • Power LTA versus Wasserjet.

Aan het einde van het congres is er een speciale consensus sessie onder leiding van de Amerikaanse collega en professor C. William Hanke om met de speciaal daarvoor genodigden en in liposuctie gespecialiseerde dermatologen, zoals dokter Loek Habbema, tot  internationale afspraken te komen voor de beste behandelmethode van lipoedeem met liposuctie om daarmee  foutieve behandelmethoden te voorkomen.

Meer informatie over lipoedeem

Medisch Centrum ‘t Gooi heeft veel kennis en ervaring met de begeleiding en behandeling van patiënten  met lipoedeem met Pure Super Tumescent Liposuctie, de speciale liposuctie techniek met trillende dunne zuignaalden. Heeft u vragen over lipoedeem of overweegt u een behandeling. Maak dan een afspraak voor een eerste intake gesprek in onze privé-kliniek. Dokter Loek Habbema  zal uitgebreid de behandelmogelijkheden met u doornemen en zo goed mogelijk antwoord geven op al uw vragen.

 

 

Geef een reactie

*