Liposuction World Congress

“The Magic of Fat”is de inspirerende titel van het belangrijkste internationale congres over liposuctie. Het congres is georganiseerd door de American Academy of Cosmetic Surgery. Dokter Loek Habbema is in Chicago aanwezig met het Nederlandse medisch team om een bijdrage aan het congres te leveren en om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van liposuctie en lipofilling.

“Sculpturing” workshop leden

Chicago, Magic of Fat AACS
Loek Habbema tijdens de sculpturing workshop

Op de dag voor het congres nam Loek Habbema deel aan de “sculpturing” workshop speciaal voor leden van de American Board of Cosmetic Surgery.  Hij is, als enige Nederlander, ‘board-certified’ door de internationale divisie van de American Board of Cosmetic Surgery. Om dat predicaat te mogen voeren heeft hij een zwaar examen afgelegd waarbij kennis en ervaring op alle fronten is getoetst.

Tijdens de alleen voor leden “sculpturing” workshop worden aan de hand van een levend model alle spiergroepen en contouren van de mens op een kleimodel door de liposuctie specialisten vormgegeven. Sculpturen is een voorwaarde om tot een goed liposuctieresultaat te kunnen komen. “Een bijzondere en nuttige ervaring” aldus Habbema.

Session director “Advanced Liposuction”

Op de eerste dag van het internationale “The Magic on Fat” Congres in Chicago was Loek Habbema, “Session Director” van het programmaonderdeel “Advanced Liposuction”. Hij leverde daarnaast een   een bijdrage aan het programma met twee lezingen. Een lezing ging nader in op de toepassing van  liposuctie bij lipoedeem patiënten en het daarbij goed stellen van de diagnose en de behandelmethode. De andere lezing ging over borstverkleining onder plaatselijke verdoving met  liposuctie (Pure Tumescent Liposculpture). Deze door hem ontwikkelde en veelvuldig toegepaste methode heeft een groot aantal voordelen. Het is een veilige ingreep onder plaatselijke verdoving, waarbij geen zichtbare littekens optreden, de vorm van de borsten blijft behouden, de  ingreep heeft een liftende werking en de meeste vrouwen kunnen na een paar dagen weer naar hun werk.

“The Magic of Fat”

Het internationale liposuctie congres “The Magic of Fat” gaat dit weekend nog door. Er volgt nog een interessant programma met wetenschappelijke lezingen over liposuctie en lipofilling, workshops en discussies met als doel de verdere ontwikkeling van vak. Het door de American Academy of Comsetic Surgery (AACS) georganiseerde liposuctie congres levert een belangrijke bijdrage aan de internationale ontwikkeling van het vak van cosmetische chirurgie en van Medisch Centrum ‘t Gooi. 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

 

Geef een reactie

*