ISDS congres dermatologie en cosmetische chirurgie 2017

Het ISDS World Congress of Dermatologic and Aesthetic Surgery georganiseerd door de ISDS (International Society for Dermatologic Surgery)  vond dit jaar plaats in Bangkok van 8 – 12 november 2017. Het ISDS Congres is het internationale congres over dermatologie en cosmetische chirurgie dat zich, met meer dan 1.000 deelnemers, talloze wetenschappelijke lezingen over behandelmethoden, workshops, live-demonstraties, één van de belangrijkste congressen voor professionals in dit vakgebied mag noemen. 

Dokter Loek Habbema van Medisch Centrum ‘t Gooi was een van de sprekers die een groot aantal lezingen gaf o.a. over de laatste stand van zaken op het gebied van liposuctie technieken voor bv. de optimalisatie van nek- en kaaklijn, borstverkleining , het verwijderen van vet nu en in de toekomst, operatieve nazorg. Daarnaast gaf hij live-demonstraties en was hij als past-president (2013 – 2014) van de WAOCS (World Academy of Cosmetic Surgery) samen met Peter Lisborg (Founding president van de WAOCS, Oostenrijk) voorzitter van de speciaal georganiseerde WAOCS workshop waar intensief met de deelnemers gediscussieerd werd over niet invasieve methoden voor de optimalisatie van de kaak- en neklijn.

Verbeteren nek- en kaaklijn

Loek Habbema over de WAOCS Workshop: “Veel internationale specialisten zijn op zoek naar het verbeteren van de slappe huid in de nek met zogenaamde minimale invasieve (niet operatieve) behandelingen. Tot nu toe geeft de liposuctie behandeling voor de nek- en kaaklijn de beste resultaten wanneer er vet zit. Maar er is nu internationaal ook een nieuwe ontwikkeling voor de verslapte huid: de Thermitight®. Na verdoving wordt de huid en het weefsel onder de huid opgewarmd tot een exact ingestelde temperatuur die ingenieus gemeten wordt tijdens de behandeling. Door die opwarming wordt het weefsel gestimuleerd om nieuw jong weefsel te maken, waardoor er een verstrakking gedurende de volgende 6 maanden optreedt. Veelbelovend voor de toekomst, want alle internationale specialisten kijken uit naar een zogenaamd minimaal invasieve behandeling om de slappe huid van de hals te verbeteren”.

Vet verwijderen nu en en in de  toekomst

Loek Habbema sprak in zijn presentatie “Fat removal. Present and future”  over de toekomst van vet en vet verwijderen. “Wellicht kunnen we in de toekomsten witte vetcellen om zetten in bruine vetcellen die energie verbruiken en daarmee het vet verminderen. Maar dat is echt nog toekomstmuziek”.  Ook komen er in de toekomst nieuwe apparaten die effectiever zijn in het verwijderen van vet zonder dat er een liposuctie plaatsvindt, de zogenaamde niet-invasieve vet verwijdering. Tot op heden zijn de resultaten van dergelijke technieken, zoals cryolipolyse=bevriezen, laser, radiofrequentie, ultrasound, teleurstellend en onbetrouwbaar. Tot op heden zoals de Amerikanen zeggen is dit “a dream in a bottle”. We willen er allemaal graag in geloven, ik zou ook willen dat het kan, vandaar dat veel mensen er gebruik van maken en er apparaten op de markt zijn,  ze doen wel iets, maar heel weinig. Je kan je geld maar één keer uitgeven”. aldus Loek Habbema

Borstverkleining met liposuctie

Loek Habbema: “Mijn lezing  over de borstverkleining met liposuctie gaf weer veel positieve reacties van de vakgenoten en de lezing over de liposuctie van de onderbenen gaf de uitvinder van de ultrasound liposuctie (Zocchi) nieuwe inzichten over hoe je de onderbenen het best kan behandelen daar ben ik best trots op”.

ISDS World Congres

Het ISDS World congres over dermatologie en cosmetische chirurgie  was wederom een groot succes en levert een belangrijke bijdrage aan het vak. Loek Habbema: “Het is een voorrecht om op deze wijze internationaal mijn steentje te kunnen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het vak van cosmetische en dermatologische chirurgie.” Het volgende ISDS Congress of Dermatologic and Aesthetic Surgery is van 7 -9 juli, 2018 in Rome. Vorig jaar was Amsterdam gastheer voor dit belangrijke internationale congres en was  Loek Habbema de voorzitter van het organiserend comité

Meer informatie

Als u een behandeling overweegt dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie of een intake gesprek  in onze privé-kliniek. Dokter Loek Habbema zal uitgebreid de behandelmogelijkheden met u doornemen en zo goed mogelijk antwoord geven op al uw vragen.

Geef een reactie

*