Borstverkleining zonder zichtbare littekens en onder plaatselijke verdoving

Borstverkleining met liposuctie
Liposuctie voor kleinere borsten

Kleinere borsten zonder zichtbare littekens en onder plaatselijke verdoving is mogelijk met de door dokter Loek Habbema van Medisch Centrum ‘t Gooi ontwikkelde liposuctie behandeling voor borstverkleining (Pure Tumescent Liposculpture)

Deze speciale behandeling kan een uitkomst zijn voor vrouwen die hun borsten willen laten verkleinen. Veel vrouwen hebben klachten als gevolg van te zware borsten, zoals pijn in de nek, rug en schouders of met het vinden van passende kleding. Een borstverkleinende operatie onder algehele narcose met grote littekens en alle risico’s van dien is een grote stap. In onze privékliniek Medisch Centrum ‘t Gooi, die dit jaar 25 jaar bestaat, passen we met succes een andere methode toe: een speciale liposuctie techniek (Pure Tumescent Liposculpture). Een veilige ingreep onder plaatselijke verdoving, waarbij er geen zichtbare littekens optreden. De vorm van de borsten blijft behouden, en de meeste vrouwen kunnen na een paar dagen weer naar hun werk.

Plaatselijke verdoving

Borstverkleining met liposuctie (Pure Tumescent Liposculpture) onder plaatselijke verdoving is daarmee een uitkomst voor vrouwen die hun borsten willen laten verkleinen. Onze specialist Loek Habbema heeft deze liposuctietechniek ontwikkeld en de laatste tien jaar verder verfijnd. Hij schreef er ook meerdere wetenschappelijke publicaties over.

Het principe van de behandeling is simpel: door vet weg te zuigen uit de borsten neemt het volume van de borst af, zonder dat er beschadigingen worden aangericht. In het borstweefsel bevindt zich een netwerk van steunweefsel, dat de huid met de spieren verbindt. Loek Habbema:  “Wanneer je het vet er tussenuit haalt blijft dat netwerk intact, waardoor de borst niet gaat zakken. Bovendien wordt het steunweefsel geactiveerd, doordat ik er met een trillende zuignaald langs beweeg, waardoor het samentrekt. Daardoor wordt de borst ook nog gelift. Het is fijn dat we met deze behandeling al veel vrouwen van hun te zware borsten hebben afgeholpen en daarmee van hun klachten. ”

Gemiddeld vijftig procent minder volume

Gemiddeld kan het borstvolume door de behandeling met vijftig procent worden verminderd”. Hoe hoger de leeftijd van de cliënt, hoe makkelijker het gaat. Dat komt omdat er op oudere leeftijd meer vetophopingen in de borsten zijn. Een andere bijzonderheid is met deze behandeling dat er in de tepelhof, in tegenstelling tot bij een klassieke borstverkleining, niet hoeft worden gesneden. De tepelhof wordt evenredig kleiner. En er zijn geen zichtbare littekens na de behandeling.

Snel herstel

Borstverkleining met liposuctie (Pure Tumescent Liposculpture) heeft nog een voordeel namelijk dat vrouwen veel sneller herstellen dan na een klassieke borstverkleining. De meeste vrouwen kunnen na de behandeling direct alweer flink wandelen, na een paar weken weer rustig sporten en na zes weken voluit sporten.

Meer informatie

Overweegt u een borstverkleining dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. Wilt u meer informatie of een afspraak voor een informatiegesprek neem dan contact met ons op 035 69 22 822, of stuur een e-mail aan info@mcgooi.nl voor meer informatie. Hier vind u ook uitgebreide informatie over de behandeling.

Medisch Centrum ’t Gooi is sinds 1993 de privé-kliniek voor het verwijderen van vet, liposuctievetstapelingsziekten, lipoedeem, lipofillingborstverkleining met liposuctie, cellulite verwijderenhuidverjonging, verminderen van rimpels en littekens verwijderen.

 

een reactie

Beste lezer,
Al enige tijd ben ik me aan het oriënteren op de mogelijkheden voor borstverkleining.
Er zijn veel verschillende methodes en het is best een lastige keuze.
De liposuctie die u op de website noemt, is die voor iedereen geschikt?
Ik hoor het graag.
Met vriendelijke groet,

Geef een reactie

*