Nascholing Cosmetische Dermatologie

Zaterdag 12 mei was een bijzondere dag voor de Cosmetische Dermatologie in Nederland. In het Universitair Ziekenhuis van Leiden (LUMC) werd onder voorzitterschap van dokter Loek Habbema van Medisch Centrum ’t Gooi een volledige nascholing verzorgd voor dermatologen en dermatologen in opleiding over cosmetische dermatologie.

Dermatologen experts

Dermatologen zijn de experts op het gebied van de cosmetische geneeskunde. De meeste behandelingen en technieken die worden gebruikt bij cosmetische indicaties zijn ontwikkeld door dermatologen. Denk hierbij aan lasers, chemische peelings, Botox® (samen met oogartsen), haartransplantaties en liposuctie onder plaatselijke verdoving. Dat dermatologen een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de cosmetische geneeskunde is vanzelfsprekend, omdat dermatologen alles van de huid af weten.

Verantwoordelijkheid dermatologen

Met de wildgroei aan dokters en klinieken die zich aanbieden als “experts”, moet de dermatoloog de veilige haven zijn voor de patiënten. Dat brengt de verantwoordelijkheid met zich mee dat de dermatologen ook volledig van de laatste ontwikkelingen op de hoogte zijn. Vandaar dat de nascholing Verdiepingscurriculum Cosmetische Dermatologie op zaterdag 12 mei jl. werd georganiseerd.

Organisatie

Het Verdiepingscurriculum Cosmetische Dermatologie werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie, LUMCBoerhaave nascholing en de Stichting Nascholing Cosmetische Dermatologie.

Internationale sprekers

De lezingen en de behandelingen werden op 12 mei 2018 verzorgd door internationale gastsprekers Gerhard Sattler, dermatoloog in Duitsland en Oliver Kreyden, dermatoloog in Zwitserland. Samen met Loek Habbema, dermatoloog in Nederland en Anne Berthe Halk, AIOS Dermatologie, mede opsteller van vele richtlijnen in de Dermatologie en het ontwikkelen van de nationale leidraden in de Cosmetische Dermatologie.

Programma scholing

De opzet van de scholing Cosmetische Dermatologie – met veel casuïstiek – bood de deelnemers inzichten en kennis voor het verrichten van behandelingen voor cosmetische indicaties. De valkuilen werden besproken, diepgaande achtergrond informatie werd gegeven en de leidraden werden besproken. Ook de ins en outs en risico’s van de verschillende cosmetische behandelingen werden besproken en de deelnemers kregen diepgaande kennis over de behandelingen. Het programma bestond uit plenaire colleges en live demonstraties van behandelingen. Met onderwerpen zoals Leidraden in de Cosmetische Dermatologie, Anatomische aandachtspunten, brede aspecten van de Fillers en Anatomical Guide Use of Fillers.

Dank

Het was voor dokter Loek Habbema van Medisch Centrum ‘t Gooi een grote eer om voorzitter te zijn van en een bijdrage te leveren aan dit programma. De domeingroep Cosmetische Dermatologie van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie heeft zich van zijn beste kant laten zien met de organisatie van deze geweldige dag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Tags: ,

Geef een reactie

*