Borstverkleining met liposuctie zonder zichtbare littekens

Borstverkleining met liposuctie
Liposuctie voor kleinere borsten

Kleinere borsten zonder zichtbare littekens is mogelijk met liposuctie, de door dokter Loek Habbema van Medisch Centrum ‘t Gooi ontwikkelde behandeling voor borstverkleining (Pure Tumescent Liposculpture)

Borstverkleining met liposuctie kan een uitkomst zijn voor vrouwen die klachten hebben als gevolg van te zware borsten, zoals pijn in de nek, rug en schouders of met het vinden van passende kleding of die om andere redenen kleinere borsten willen. Een borstverkleinende operatie onder algehele narcose met grote littekens en alle risico’s van dien is een grote stap. In onze privékliniek Medisch Centrum ‘t Gooi, passen we al jarenlang met succes een andere methode toe: een speciale liposuctie techniek (Pure Tumescent Liposculpture). Een veilige ingreep onder plaatselijke verdoving, waarbij er geen zichtbare littekens optreden.

Geen zichtbare littekens

Dokter Loek Habbema heeft deze liposuctietechniek voor o.a. borstverkleining ontwikkeld en de laatste tien jaar verder verfijnd. Hij schreef er meerdere wetenschappelijke publicaties over en geeft veel internationale lezingen over borstverkleining met liposuctie. Vorige week gaf hij hier een lezing over in Klagenfurt tijdens de internationale Workshop Breast & Body Contouring georganiseerd door de World Academy of Cosmetic Surgery. De aanwezige dokters waren positief verrast: “Ongelooflijk dat je dit resultaat zonder littekens kan bereiken”.

Het principe van de behandeling is simpel: door vet weg te zuigen uit de borsten neemt het volume van de borst af, zonder dat er beschadigingen worden aangericht. In het borstweefsel bevindt zich een netwerk van steunweefsel, dat de huid met de spieren verbindt. Loek Habbema:  “Wanneer je het vet er tussenuit haalt blijft dat netwerk intact, waardoor de borst niet gaat zakken. Bovendien wordt het steunweefsel geactiveerd, doordat ik er met een trillende zuignaald langs beweeg, waardoor het samentrekt. Daardoor wordt de borst ook nog gelift. Het is fijn dat we met liposuctie al veel vrouwen van hun te zware borsten hebben afgeholpen en daarmee van hun klachten. ”

Gemiddeld vijftig procent minder volume

Gemiddeld kan het borstvolume door de behandeling met vijftig procent worden verminderd”. Hoe hoger de leeftijd van de cliënt, hoe makkelijker het gaat. Dat komt omdat er op oudere leeftijd meer vetophopingen in de borsten zijn. Een andere bijzonderheid is met deze behandeling dat er in de tepelhof, in tegenstelling tot bij een klassieke borstverkleining, niet hoeft worden gesneden. De tepelhof wordt evenredig kleiner. En er zijn geen zichtbare littekens na de behandeling.

Snel herstel

Borstverkleining met liposuctie (Pure Tumescent Liposculpture) heeft nog een voordeel namelijk dat vrouwen veel sneller herstellen dan na een klassieke borstverkleining. De meeste vrouwen kunnen na de behandeling direct alweer flink wandelen, na een paar weken weer rustig sporten en na zes weken voluit sporten.

Meer informatie

Overweegt u een borstverkleining met liposuctie dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. Wilt u meer informatie of een afspraak voor een informatiegesprek neem dan contact met ons op 035 69 22 822, of stuur een e-mail aan info@mcgooi.nl voor meer informatie. Hier vind u ook uitgebreide informatie over de behandeling.

Medisch Centrum ’t Gooi is sinds 1993 de privé-kliniek voor het verwijderen van vet, liposuctievetstapelingsziekten, lipoedeem, lipofillingborstverkleining met liposuctie, cellulite verwijderenhuidverjonging, verminderen van rimpels en littekens verwijderen.

 

Geef een reactie

*