Lezing over liposuctie

Loek Habbema over liposuctie tijdens WAOCS Conferentie Wenen


De 7th Annual Meeting van de WAOCS (World Academy of Cosmetic Surgery) in Wenen was weer inspirerend voor dokter Loek Habbema en zijn collega dermatologen, cosmetisch chirurgen en wetenschappers. De WAOCS Conferentie  is een internationaal wetenschappelijk congres waar dermatologen, plastisch chirurgen en wetenschappers met elkaar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cosmetische chirurgie en esthetische dermatologie gepresenteerd krijgen en bespreken. Met dit jaar als inspirerend thema “Connecting art, culture & aesthetics”.

Dokter Loek Habbema, past-president van de WAOCS, was ook dit jaar weer een van de sprekers. Hij gaf drie presentaties over de laatste stand van zaken over o.a. de door hem ontwikkelde liposuctie techniek (Tumescent Liposculpture).  Een techniek die hij nog steeds verder ontwikkelt en veelvuldig toepast in Medisch Centrum ‘t Gooi, de privé-kliniek voor cosmetische dermatologie,  25 jaar geleden door Loek Habbema opgericht.

Ontwikkeling liposuctie techniek

De lezing van Loek Habbema met als titel “Development, Impact and Technique of Tumescence in Liposuction” oogste veel lof van vooral de Amerikaanse collega’s.

Lezing over liposuctie
Loek Habbema geeft lezing over liposuctie

Loek Habbema: ” Na afloop van de presentatie kwamen er een aantal Amerikaanse collega’s naar mij toe die deze speciale liposuctie techniek ook graag willen toepassen in hun praktijk. Ze vroegen mij of ik ze de techniek kon leren, dat is wel een mooi compliment natuurlijk. Deze techniek leer je overigens niet zo maar. Het is noodzakelijk om veel ervaring te hebben met deze ingreep en hem vaak uit te voeren, alleen dan kun je een optimaal resultaat realiseren.”

Tumescent Liposculpture (liposuctie) is de meest geavanceerde methode van vetafzuiging. Deze methode wordt door Medische Centrum ‘t Gooi toegepast als effectieve behandeling bij lipoedeem, borstverkleining en vet verwijderen op bijvoorbeeld buik, billen bovenbenen. Tijdens de conferentie gaf  Loek Habbema nog presentaties over de optimalisatie van de kaak- en neklijn en over borstverkleining zonder littekens. 

Belangrijke bijdrage aan het vak

2018 WAOCS Conferentie
vlnr Loek Habbema, Sabine Maier, Suzan Obagi (president American Academy of Cosmetic Surgery), Firas Hamdas

De 7de bijeenkomst van de WAOCS in Wenen over dermatologie en cosmetische chirurgie  was een groot succes. Deze bijeenkomsten leveren een belangrijke bijdrage aan de professionele ontwikkeling van het vak. Loek Habbema: “Het is geweldig om te zien hoeveel bijzondere ontwikkelingen er zijn in mijn vakgebied, ik heb weer veel geleerd. En ben er trots op dat ik met mijn presentaties een bijdrage heb kunnen leveren aan het vak.”

Meer informatie

Als u een behandeling overweegt dan kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie of een intake gesprek in onze privé-kliniek. Dokter Loek Habbema zal uitgebreid de behandelmogelijkheden met u doornemen en zo goed mogelijk antwoord geven op al uw vragen.

Geef een reactie

*