Zwembandjes weg met liposuctie

Zwembandjes weg


Met de zomer in het vooruitzicht is het een goed moment om die hardnekkige vetophopingen zoals zwembandjes aan te pakken. Dat kan met onze geavanceerde liposuctie (Super Tumescent Liposculpture) behandeling of sinds kort ook met de ICE AESTHETIC® Medische Cryolipolyse behandeling  voor het verwijderen van kleine ophopingen plaatselijk ongewenst vet. Cryolipolyse zonder verdoving is een behandeling die gebruik maakt van vetbevriezing. Welke behandeling voor u het meest geschikt is om van uw zwembandjes of love-handles af te komen bepalen we samen tijdens het informatiegesprek.

Maak vandaag nog een afspraak voor een uitgebreid informatiegesprek om uw wensen en de mogelijkheden  te bespreken met onze specialist, dokter Loek Habbema.

LIPOSUCTIE

De liposuctie (Super Tumescent Liposculpture) behandeling om de zwembandjes of love-handles te verwijderen gaat onder plaatselijke verdoving. De gehele behandeling neemt enkele uren in beslag. Het te behandelen gebied wordt door de arts nauwkeurig afgetekend. Daarna wordt een speciale vloeistof met een verdovingsmiddel heel langzaam met uiterst subtiele naaldjes ingespoten. Na een rustperiode waarin de vloeistof zich verder verdeelt tussen de vetcellen wordt vervolgens door de arts het vet weggezogen en het te behandelen gebied gemodelleerd.

Meteen na de ingreep wordt u verbonden en krijgt u een elastisch band om, welke niet zichtbaar is onder uw kleding. Daarna kunt u naar huis. De verdoving werkt nog 12 tot 24 uur na, waardoor er weinig sprake is van napijn. De dag na de behandeling mag u alweer douchen en wandelen. En na een dag of drie kunt u meestal weer aan het werk. Dit is overigens wel afhankelijk van de aard van uw werk.

CRYOLIPOLYSE

Cryolipolyse – ook wel ‘vetbevriezing’ genoemd – is een behandeling voor het verwijderen van plaatselijk vet door het bevriezen van vetcellen. Er is geen verdoving of narcose voor nodig. Het is ontwikkeld omdat wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat vetcellen gevoeliger zijn voor kou dan andere celtypen. Door bevriezing tijdens de cryolipolyse behandeling worden de vetcellen gekristalliseerd en vernietigd zonder dat het omliggende weefsel beschadigd raakt. Het verwijderen van deze vetcellen doet het lichaam, na een aantal weken, zelf.

ZWEMBANDJES WEG

Met liposuctie (Super Tumescent Liposculpture) kan het onderhuids vetweefsel qua volume flink teruggebracht worden. De verwijderde vetcellen kunnen niet meer terugkomen, waardoor de contourverandering blijvend is, de huid trekt zich bij jong en oud weer terug. Super Tumescent Liposculpture is een geschikte methode voor het veilig weghalen van plaatselijke vetophopingen, zoals zwembandjes of love-handles. Maar ook de Cryolipolyse behandeling kan hiervoor een goede behandeling zijn. De behandelingen om zwembandjes of love-handles te verwijderen hebben elk hun voor- en nadelen. Op deze pagina een overzicht van de behandelingen die we bij Medisch Centrum ‘t Gooi aanbieden met de belangrijkste verschillen per behandeling.

Geïnteresseerd? Bel ons voor meer informatie of het maken van een afspraak met dokter Loek Habbema 035 – 692 28 22 of stuur een email aan info@mcgooi.nl

Geef een reactie

*