Wat is Lipolift?

Lipolift is het verstrakken en liften van de huid en het onderliggende weefsel na de speciale liposuctietechniek van Medisch Centrum ‘t Gooi. Lipolift is dus geen behandeling maar een extra effect van de Pure Tumescent Liposuctie, de verfijnde liposuctietechniek die bij ons wordt toegepast.

Liftend en aanspannend effect

Bij de klassieke liposuctie bestaat altijd de kans dat er na het verwijderen van het vet te veel huid overblijft en dat deze huid gaat hangen, net zoals wanneer men veel afvalt. Vooral als u wat ouder bent. Bij Tumescent Liposculpture bestaat dat risico niet. Integendeel! Het aanspannende en liftende effect (Lipolift) is te danken aan de combinatie van het inspuiten van een grote hoeveelheid vloeistof en het gebruik van de trillende zuignaald. Door het inspuiten van een grote hoeveelheid vloeistof voor de behandeling wordt het netwerk van onderhuidse vezels net als een elastiekje opgerekt, waardoor het weefsel niet beschadigt. Ook wordt het geactiveerd zodat de huid zich daarna extra aanspant. Tegelijkertijd wordt het onderhuidse weefsel door de trillende zuignaald zo geprikkeld dat het wordt aangezet tot het aanmaken van extra collageen. Het resultaat? Na het verwijderen van het vet spant de huid zich als vanzelf aan en zal snel na de behandeling weer strak en elastisch zijn. Er blijft dus geen losse huid over.

Wat zijn de behandelingsgebieden?

Het lipolift effect treedt op alle plaatsen op. Hier een paar voorbeelden:
• Zware borsten: kan een ingrijpende borstverkleinende operatie of een chirurgische borstlift onder narcose overbodig maken.
• Buik: Vaak een veilig en minder belastend alternatief voor een buikwandcorrectie.
• Bovenarmen: nog maar zelden is een chirurgische armlift met bijbehorende littekens nodig.
• Binnenkant dijen: veilig alternatief voor een dijbeenlift.
• Onderkin: zonder chirurgische facelift komt de strakkere kaaklijn terug

Voor wie bestemd?

Dankzij het Lipolift-effect is de speciale liposuctietechniek van Medisch Centrum ‘t Gooi tot op hoge leeftijd mogelijk. Ook voor oudere patiënten (zestig tot tachtig jaar) is deze techniek geschikt en zie je het liftende effect optreden.

Geen wondermiddel

Medisch Centrum ‘t Gooi wil geen onrealistische verwachtingen wekken. Het Lipolift-effect heeft geen (positieve noch negatieve) invloed op de kwaliteit van de huid zelf. Het zorgt er slechts voor dat de huid niet gaat hangen na de liposuctie. Echter, een eenmaal verslapte huid, bijvoorbeeld na extreem gewichtsverlies, wordt ook na een liposuctie niet meer strak. En ook de verslapping die in de loop der jaren is ontstaan kan niet worden terug gedraaid. Het is dus helaas geen wondermiddel.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over de lipolift of wilt u direct behandeld worden? Dan kunt u een afspraak maken voor een gesprek in onze kliniek. De behandelend arts zal de mogelijkheden met u doornemen en zo goed mogelijk antwoord geven op uw vragen.