Ongewenste vetophopingen

Eén van de specialisaties van Medisch Centrum ’t Gooi ligt op het gebied van het verwijderen van ongewenste vetophopingen, onder meer door een zeer specifieke en verfijnde techniek van liposuctie onder plaatselijke verdoving. Maar voordat we u daar verder over informeren vindt u eerst informatie over andere mogelijkheden, met hun beperkingen en mogelijkheden.
De eenvoudigste manier van het verwijderen van vet uit het lichaam bestaat uit regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet. Echter, soms kunnen ondanks alle inspanning vetophopingen ontstaan of blijven bestaan. Denk aan de hardnekkige ‘love-handles’, het onderbuikje, de zadeltassen, mannelijke borsten, de onderkin en hamsterwangen, de buffalo hump (vetophoping rondom de nek en bovenrug) en de onderhuidse vetgezwellen (lipomen). Dit soort vetophopingen zitten of op een ‘voorkeurs’-plek en/of hebben een specifieke vetsamenstelling, waardoor ze onmogelijk weg te trainen zijn, of door middel van dieet verminderen.

De behandeling

Tegenwoordig worden er behandelingen aangeboden om, zonder prikjes of naalden, het vet van buitenaf te doen ‘smelten’. Voorbeelden hiervan zijn cryolipolyse en ultrasoon geluid. De resultaten hiervan zijn echter veel minder spectaculair en minder voorspelbaar dan bij een liposuctie. En voor sommige types vetophopingen zijn ze helemaal niet effectief (lipomen). Deze behandelingen worden dan ook niet door ons aangeboden.

De door vetweefsel gevormde onderkin en hamsterwangen, buffalo hump, zadeltassen, mannelijke borsten, ‘love-handles’, het onderbuikje, en de klassieke ‘zadeltassen’ zijn uitermate geschikt voor Pure Tumescente Liposuctie onder plaatselijke verdoving zoals uitgevoerd door dr. Habbema. In sommige gevallen kunnen ook lipomen met deze methode verwijderd worden, maar lipomen volledig verwijderen lukt vaak niet. Daarom worden lipomen ook wel chirurgisch verwijderd. Beide methoden worden in Medisch Centrum ’t Gooi toegepast.

Heeft u nog vragen over ongewenste vetophopingen of wilt u behandeld worden? Maakt u dan een afspraak voor een intake gesprek in onze kliniek. De behandelend arts zal uitgebreid de behandelmogelijkheden met u doornemen en zo goed mogelijk antwoord geven op al uw vragen.