Een strakker gezicht zonder operatie: Thermage

Als de jaren gaan tellen en de huid slapper wordt, kan een (gedeeltelijke) facelift zorgen voor een zichtbaar jonger uiterlijk. Maar veel mensen zien op tegen zo’n ingreep. Of zijn er gewoon nog niet aan toe; hoewel ze voelen dat hun huid minder veerkrachtig wordt en begint te zakken, zou een facelift veel te ingrijpend zijn. Het gaat immers om een grote operatie, met de bijbehorende risico’s en een vrij lange herstelperiode. Voor iedereen die daar nog niet aan toe is, maar wél graag een strakkere huid wil, is er nu een revolutionaire nieuwe methode: Thermage. Thermage maakt uw huid strakker en jonger, vermindert rimpels en verstevigt de contouren van uw gezicht, zonder operatie en zoder herstelperiode.

De sleutel voor een strakkere huid: collageen
De huid bestaat uit twee lagen: het bovenste laagje heet epidermis en daaronder ligt de dermis. De dermis geeft de huid haar stevigheid en elasticiteit, want ze bestaat voor een groot deel uit collageen en elastine vezels. Naarmate we ouder worden, vermindert de kwaliteit van het collageen en wordt er bovendien minder nieuw collageen aangemaakt. Dat wordt aan de buitenkant van de huid zichtbaar: er ontstaan lijntjes en rimpels, de huid wordt losser en de gezichtscontouren vervagen. Om de huid weer strak te krijgen, moet er dus meer collageen worden aangemaakt. En dat is precies wat er bij Thermage gebeurt.

De techniek

Thermage maakt gebruik van een gepatenteerde ultramoderne techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van hoogfrequente golven. Met behulp van een soort pen wordt een gecontroleerde hoeveelheid geluidsgolven naar de dermis gestuurd, die daar zorgen voor zeer plaatselijke warmte. Tegelijkertijd wordt het huidoppervlak gekoeld om uw huid te beschermen. De warmte in de dermis zorgt ervoor dat het collageen zich onmiddellijk samentrekt en verdikt. Deze biologische reactie zorgt voor een strakkere, gladdere huid. Maar de warmte zet ook een tweede proces in gang. Het is een onderdeel van het natuurlijke wondgenezingsproces, en zorgt ervoor dat er nieuw collageen wordt aangemaakt. Daardoor wordt de huid ook op de lange duur zichtbaar voller en strakker. Op die manier zorgt Thermage er dus zowel op korte als op langere termijn voor dat de verslapte huid haar stevigheid terugkrijgt. De huid wordt bovendien licht gelift waardoor rimpels en lijntjes vervagen en de gezichtcontouren weer scherper worden. Met Thermage kan ook onderhuids vetweefsel worden verwarmd, waardoor het vet als het ware wegsmelt. Zo kunnen hamsterwangen en vetkussentjes onder de kin worden verminderd.

De voordelen op een rij

  • Omdat de aanmaak van collageen een volledig natuurlijk proces is, is het resultaat van deze procedure volkomen natuurlijk. U hoeft dus niet bang te zijn voor een ‘plastic’ gezicht.
  • Er zijn geen herhalingen nodig, 1 behandeling is meestal voldoende. Het resultaat kan wel verder worden verbeterd met een volgende behandeling.
  • Thermage is geschikt voor alle huidtypes, dus ook voor mensen die niet behandeld kunnen worden met een laser.
  • De procedure is volkomen veilig. Slechts in 1% van de gevallen zijn er milde bijwerkingen, zoals roodheid van de huid (zoals bij zonnebrand), zwelling of blaren.
  • Deze bijwerkingen verdwijnen echter vanzelf binnen enkele dagen. Maar in 99% van de gevallen wordt er geen enkel neveneffect geconstateerd.
  • U kunt meteen na de behandeling weer aan het werk en deelnemen aan het sociale leven. Er is geen speciale nabehandeling nodig.

Voor wie is het geschikt?

Thermage is een behandeling die geschikt is voor mannen en vrouwen die geen littekens willen, direct na de behandeling met hun normale leven door willen gaan en kleine, natuurlijke veranderingen willen. Deze behandeling moet dus niet worden vergeleken met grote ingrepen zoals een facelift of een liposuctie.

Thermage is bij uitstek geschikt voor:

  • Een liftend effect op de wenkbrauwen.
  • Een liftend effect van de kaaklijn, met een verbetering van de contour.
  • Het verbeteren van de huidtextuur.
  • Het strakker maken van de rimpelige huid op bovenarmen, buik en binnenkant van de bovenbenen.

Korte en lange termijn

Thermage is ontwikkeld in Amerika en wordt wereldwijd al jaren toegepast. Inmiddels zijn er meer dan 100.000 mensen met deze methode behandeld en is klinisch bewezen dat de procedure absoluut veilig én werkzaam is. Het bewijs daarvan kunt u meteen na de behandeling zien en voelen: uw huid is strakker, gladder en jeugdiger. Na twee tot acht maanden merkt u bovendien het effect van het extra collageen dat in de huid wordt aangemaakt. Het resultaat is een blijvende winst, maar het natuurlijke verouderingsproces gaat natuurlijk gewoon door. Indien u dat wilt kan na verloop van tijd een nieuwe behandeling plaatsvinden.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in Thermage, dan kunt u een afspraak maken voor een informatiegesprek. In dat gesprek, dat ongeveer een half uur duurt, zal de behandelend arts samen met u beoordelen of de behandeling voor u geschikt is en wat u ervan kunt verwachten. U krijgt gedetailleerde uitleg over de ingreep en kunt natuurlijk al uw vragen stellen.