Algemene zaken

Ben ik hiervoor verzekerd?

In zijn algemeenheid worden de kosten van cosmetische ingrepen niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

Wat houdt het informatiegesprek (consult) in?

Het doel van het informatiegesprek is om u zo duidelijk, uitgebreid en objectief mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden en verwachtingen van de diverse behandelingen. Ook eventuele behandelingen die voor u geschikt zouden zijn, doch niet in onze kliniek worden uitgevoerd, zullen worden besproken. Het gesprek met uw specialist is dan ook geheel vrijblijvend. Indien u er hierna toch nog vragen heeft, kunt u kosteloos een tweede gesprek aanvragen of telefonisch uw vragen bespreken.

Wat zijn de kosten van een informatiegesprek?

Het informatiegesprek kost 40 euro en duurt gemiddeld zo’n 40 minuten.
De kosten voor een informatiegesprek over haartransplantatie zijn 70 euro. Dit betreft een consult waarbij u zowel een haarspecialiste als de specialist die de transplantatie verricht uitvoerig spreekt. Die gesprek duurt ongeveer 60 minuten.

Moet ik opgenomen worden?

Na behandeling in Medisch Centrum ‘t Gooi kunt u meteen naar huis. Maar natuurlijk zullen wij u ook tijdens de herstelperiode met zorg en deskundigheid begeleiden, en zijn wij altijd telefonisch bereikbaar op de nummers die wij u na de ingreep meegeven. Afhankelijk van de behandeling komt u (een paar keer) terug voor een controlebezoek.

Moet ik onder narcose?

Nee, u hoeft niet onder narcose. De ingrepen in Medisch Centrum ‘t Gooi vinden in overleg met de patiënt onder plaatselijke verdoving plaats.

Wat zijn de risico's van een cosmetische ingreep?

Bij elke ingreep bestaat er altijd een kans op complicaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om een infectie of nabloeding, en littekens genezen soms minder mooi. De kans op een complicatie is echter bijzonder klein. De ingrepen in Medisch Centrum ‘t Gooi vinden plaats onder plaatselijke verdoving; dat betekent dat u niet te maken heeft met de mogelijke nadelige gevolgen van een algehele narcose.

Een ander risico is een tegenvallend eindresultaat. Om teleurstellingen te voorkomen zullen alle mogelijkheden maar vooral ook alle beperkingen van tevoren uitgebreid met u worden besproken. Zo weet u precies wat u kan en mag verwachten van de behandeling.

Huidverjonging

Wat is een chemische peeling?

Bij een chemische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste lagen huidcellen verwijdert. Tegelijk wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd. Er zijn verschillende typen chemische peelings. Bijvoorbeeld een fruitzuur-, TCA- of Phenol-peeling.

Wat is een Fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een lichte peeling die de huid een frisser karakter geeft. Deze peeling moet meerdere malen worden herhaald. De fruitzuurpeelings in Medisch Centrum ‘t Gooi mogen overigens uitsluitend door artsen worden toegepast. Deze peelings hebben een hoog fruitzuurpercentage en worden gebruikt in combinatie met medische crèmes.

Wat is het verjongende TCA programma?

Dit is bedoeld voor mensen die de kwaliteit van de huid willen verbeteren en de huidveroudering willen vertragen. De huid wordt strakker en frisser en fijne lijntjes vervagen. Het bestaat uit een aantal (bijvoorbeeld 6), tot 2 wekelijkse behandelingen. Na de behandeling kunt u gewoon make-up opbrengen en uw dagelijkse bezigheden blijven uitvoeren. Deze serie behandelingen kan bijvoorbeeld jaarlijks worden herhaald. Ook in het decolleté gebied kan de behandeling worden uitgevoerd.

Wat is een TCA-peeling?

Een TCA-peeling is een sterkere peeling waarbij 2 peelings worden gecombineerd en die fijne rimpeltjes doet laten verdwijnen. De peeling kan ook helpen bij pigmentvlekjes. Na de peeling zal de huid rood worden, gaan schilferen of korstjes vertonen. Dit duurt ongeveer één week.

Mag ik in de zon of op de zonnebank na een peeling?

Na een diepe peeling zal de huid rood worden, gaan schilferen of korstjes vertonen. Het uiteindelijke resultaat – een nieuwe, frissere, gladdere huid – wordt in de weken daarna zichtbaar. Na ongeveer drie maanden is het eindresultaat bereikt. Tot die tijd moet u absoluut de zon vermijden, om verkleuring van de huid te voorkomen.

Wat is een Phenol-peeling?

Een Phenol-peeling is een intensieve peeling die diepere rimpels aanpakt. Deze peeling hoeft maar één maal te worden uitgevoerd en kan ook helpen bij pigmentvlekjes. Na de peeling zal de huid rood worden, gaan schilferen of korstjes vertonen. Dit duurt ongeveer twee weken. Het is een zware ingreep. De huid kan na de behandeling blijvend wat bleker van kleur zijn. Het is vooral geschikt voor rimpels rond de mond en rond de ogen.

Wat is een Laserpeeling?

Met behulp van de modernste laserapparatuur (de Erbium-Yag laser en de CO2 laser) wordt de bovenste huidlaag verdampt. Behalve voor het verwijderen van rimpels wordt laser ook gebruikt om acneputjes, littekens, ouderdomsvlekken of wratjes te laten verdwijnen. Na de peeling zal de huid rood worden, gaan schilferen of korstjes vertonen. Dit duurt ongeveer twee weken. Het is een zware ingreep. De huid kan na de behandeling blijvend wat bleker van kleur zijn. Om deze reden wordt altijd het gehele gezicht behandeld.

Wat is een Botox™-behandeling?

Door bepaalde gezichtsuitdrukkingen kunnen zogenaamde expressierimpels ontstaan: voorhoofdsrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes. De rimpels ontstaan doordat de spieren onder de huid heel vaak samentrekken. Met de botox™-techniek worden door middel van kleine prikjes deze spieren gedeeltelijk buiten werking gesteld. Daardoor verminderen expressierimpels sterk. De prikjes zorgen ervoor dat de spieren ongeveer drie tot negen maanden minder werken. Daarna kan de behandeling eventueel worden herhaald, waarna het effect vaak langer aanhoudt. Het geeft een ontspannen gevoel, vermindert de plooien en vertraagt de rimpelvorming.

Wat is een Aptos/PDO behandeling?

Bij een Aptos/PDO behandeling worden onder plaatselijke verdoving draadjes in de huid gebracht die het weefsel steun geven. Hierdoor worden verouderingseffecten zoals het zakken van de jukbeenderen en wangen, vertraagd. Deze behandeling kan goed worden gecombineerd met lipofilling om meer volume aan de wangen te geven.

Wat is Lipofilling?

Lipofilling is een opvultechniek. Diepe rimpels kunnen worden opgevuld met vetweefsel dat onder de huid van buik of billen wordt verwijderd. Vroeger had lipo-filling vaak als nadeel dat het resultaat slechts tijdelijk was, en de behandeling dus vaak moest worden herhaald. Met de nieuwste technieken die in Medisch Centrum ‘t Gooi worden toegepast is het mogelijk om het vetweefsel zo aan te brengen dat het effect grotendeels blijvend is. De behandeling moet meerdere keren worden uitgevoerd om het weefsel te kunnen opbouwen. Lipo-filling is ook dé techniek om de contouren van het gezicht te veranderen, bijvoorbeeld door de wangen of de lippen op te vullen. Ook kunnen donkere kringen onder de ogen hiermee worden verbeterd.

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die in de menselijke huid voorkomt. Het is een prachtig materiaal dat gebruikt wordt om rimpels op te vullen of lippen voller te maken. Het behoort tot de tijdelijke opvulmaterialen en kan worden beschouwd als één van de veiligste materialen. Merknamen zijn Restylane ™, Juvederm en Belotero, afhankelijk van de huid en de plaats blijft het over het algemeen 9 ­ 18 maanden zichtbaar, langer dan volgens opgaaf van de fabrikant mag worden verwacht.

Is het mogelijk om een litteken in de huid op te vullen?

Het zou goed kunnen zijn dat dit verbeterd wordt door middel van een opvulling. Dit kan echter alleen tijdens een consult beoordeeld worden.

Geven jullie ook behandelingen tegen striae en cellulite?

Tot op heden bestaan er geen goede behandelingen voor striae. Cellulite kan door middel van een intensief programma tijdelijk iets worden verbeterd. Wel is het zo dat door vet weg te halen via de Tumescent Liposculpture techniek, de cellulite nogal eens verbetert op die plaats. Alleen de onregelmatige huid is geen goede reden om de ingreep uit te voeren. Wel indien er ook vet weggehaald moet worden.

Hidrosuctie

Mag ik na de behandeling gewoon douchen?

De dag na de behandeling mag u al weer douchen

Heb je daarna nog deodorant nodig?

Het zweten stopt niet helemaal, maar is sterk verminderd na de behandeling. Echt nodig is een deodorant niet, maar als het u om een lekker luchtje gaat of wanneer u de overgebleven transpiratie wilt verminderen, kunt u een deodorant of antitranspirant blijven gebruiken. Het is maar wat u wilt.

Na hoeveel tijd mag ik mijn oksels weer ontharen?

Wanneer de huid helemaal tot rust is gekomen. Ontharen met een scheermesje kan al na enkele dagen.

Wanneer kom je in aanmerking voor een hidrosuctie?

Hidrosuctie is geschikt voor iedereen die overmatig transpireert in de oksels. Maar wat is overmatig? Wat voor de één veel is, is voor de ander normaal. Als leidraad kunt u aanhouden dat u overmatig transpireert als u bijna dagelijks, ook bij normale inspanning, natte plekken in uw kleding krijgt.

 

 

 

Tumescent Liposculpture

Komt het vet weer terug?

Nee, de vetcellen die zijn weggehaald komen niet meer terug. Het resultaat is dus blijvend. Als u na de ingreep weer aankomt, is dat niet omdat u méér vetcellen krijgt, maar omdat de bestaande vetcellen uitzetten. Het gewicht zal zich over uw hele lichaam verdelen, en juist veel minder op de behandelde plaatsen terechtkomen, waardoor de contourverandering blijvend is.

Helpt het tegen cellulite?

Tumescent Liposculpture is niet bedoeld om cellulite te verhelpen. In veel gevallen lijkt de cellulite na de behandeling verbeterd te zijn, maar dat is niet het doel van de behandeling.

Herstelt de huid zich wel na liposuctie?

Gelukkig is de huid heel elastisch. Na de ingreep trekt de huid meestal weer strak over de behandelde plaats. Verwacht de arts dat de huid niet elastisch genoeg is, dan wordt dat van tevoren met u besproken. Op talloze fotoís kunnen we u laten zien dat u niet bang hoeft te zijn voor een ìhangendeë huid.

Ben ik niet te oud voor liposculpture?

In principe is er geen leeftijdsgrens voor Tumescent Liposculpture. Als u gezond bent is er geen enkele reden waarom u zich zou moeten neerleggen bij een ontevreden gevoel over uw lichaam. Vanzelfsprekend zal de dokter bij patiënten op oudere leeftijd wellicht meer (bloed) onderzoek doen.

Ik heb een litteken over mijn buik. Kan ik toch een liposculptuur van de buik laten uitvoeren?

Wij hebben reeds zeer veel liposculpturen van de buik uitgevoerd bij vrouwen en mannen die een buikoperatie hebben ondergaan. Dit is dus geen reden om niet te opereren. Hoe uw persoonlijke situatie is, zullen we tijdens een informatiegesprek moeten bekijken.

Kan een borstverkleining ook door liposuctie?

In plaats van voor een borstverkleinende operatie kan ook gekozen worden voor een borstverkleining met behulp van Tumescent Liposculpture. Dit heeft een aantal voor- en nadelen. Voordelen: er is slechts een plaatselijke verdoving nodig, er wordt niet gesneden, dus er ontstaan geen littekens, het is een minder grote ingreep dan een operatie, en u zult dus na de behandeling minder napijn hebben en veel minder kans op complicaties. Beperking: er kan uitsluitend vetweefsel weggehaald worden, geen klierweefsel. Deze ingreep is zeker geschikt voor vrouwen met zware borsten, omdat het weghalen van vetweefsel kan maken dat zich na de ingreep veel minder rug-, nek- en/of schouderklachten voordoen dan voorheen. In alle gevallen treedt een duidelijk liftend effect op, zodat u niet bang hoeft te zijn voor ëlege zakjesí. Vanzelfsprekend verschilt de situatie per individu.

Haartransplantatie

Welk haar wordt voor een transplantatie gebruikt?

Ook al is de kaalheid al behoorlijk ver gevorderd, er blijft altijd een hoefijzervormige rand van haar aanwezig. Dit is het ‘donorgebied’. Uit deze rand van haar wordt een reepje huid met haarzakjes weggenomen om vervolgens verplaatst te worden naar de kale plek, het ‘receptorgebied’.

Waarom geen laser?

Bij Medisch Centrum ‘t Gooi wordt niet met laser gewerkt omdat inmiddels bekend is dat er na een behandeling met laser meer littekenvorming ontstaat. Daarnaast vertraagt behandeling met laser de genezing en zullen er minder haren groeien die bovendien dunner zijn.

Zijn er littekens te zien?

Op de plaats in het donorgebied waar het stukje huid is weggehaald, blijft natuurlijk een litteken achter. Maar omdat het op een speciale manier wordt gehecht, is dit meestal niet meer dan een klein streepje. Bovendien camoufleert het haar dat boven het litteken groeit deze plek. Op de wondjes die gemaakt worden voor de grafts ontstaan korstjes die binnen een dag of tien vanzelf loslaten. Daar blijven dan ook geen littekens achter.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er kan maar een beperkt aantal haren in één keer worden getransplanteerd. In de meeste gevallen wordt het percentage haren dat blijft zitten en doorgroeit kleiner, als er te veel haren dichtbij elkaar zijn geplaatst. Daarom is het vaak nodig om meerdere behandelingen te ondergaan. Hoeveel dat er zijn, verschilt van persoon tot persoon. Het hangt bijvoorbeeld af van de grootte van het te behandelen gebied en de eigenschappen van uw haar. Maar natuurlijk speelt ook mee hoe dicht u zelf wilt dat uw haar wordt. Daarnaast zullen de kosten van invloed zijn op uw behandelplan. Tussen de opeenvolgende behandelingen van één gebied moeten minimaal vier maanden zitten.

Gezichtscorrecties

Gezichtscorrecties: tijdelijk of blijvend?

Voor het corrigeren van bijvoorbeeld ingevallen wangen, diepliggende jukbeenderen of rimpels in het gezicht kunnen materialen onder de huid gespoten worden, zodat de gezichtsdelen als het ware opgevuld worden. Er bestaan vele opvulmaterialen met specifieke eigenschappen en effecten. Altijd moet een keuze worden gemaakt tussen het inbrengen van tijdelijke of blijvende materialen. Als eerste reactie lijkt de keuze van een blijvend materiaal voor de hand te liggen. Echter de nadelen zijn dusdanig dat wereldwijd steeds meer stemmen opgaan dat het gebruik van deze vloeibare blijvende opvulmaterialen wel verboden zou moeten worden. Immers, ook de complicaties zijn vaak blijvend, en kunnen slechts worden verholpen door het uitsnijden van het materiaal, waardoor zichtbare littekens overblijven. Gezien de relatief frequente meldingen van complicaties worden blijvende opvulmaterialen in onze kliniek niet meer gerbuikt voor cosmetische toepassingen.

De meeste tijdelijke opvulmaterialen worden door het lichaam afgebroken, waardoor de behandeling regelmatig moet worden herhaald. Het inbrengen van bijvoorbeeld lichaamseigen vet onder de huid, neemt een aparte plaats in, het geeft een deels blijvend resultaat, is levend weefsel en moet enkele keren worden herhaald.

Andere materialen die in Medisch Centrum ‘t Gooi worden gebruikt zijn: hyaluronzuur (tijdelijk effect – ongeveer een jaar), Restylane™, New Fill™ (tijdelijk effect – jaar of langer), vloeibare siliconenolie, Dermalive™, Artecoll™, Bioplastiek™, Goretex™ en Softform™ . Tijdens een informatiegesprek beoordeelt de arts welke behandeling voor u het meest geschikt is en neemt ook uw persoonlijke voorkeur mee in zijn advies.

Wat is lipo-filling?

Een gezicht lijkt jonger wanneer plooien tussen neus en mondhoek of ingevallen wangen worden opgevuld. Het opvullen kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door middel van lipo-filling. Wangen en lippen worden dan opgevuld met vetweefsel dat op een andere plaats onder de huid wordt verwijderd, bijvoorbeeld op de heupen of de benen. Vroeger had lipo-filling vaak als nadeel dat het resultaat slechts tijdelijk was, en de behandeling dus vaak moest worden herhaald. Met de nieuwste technieken die in Medisch Centrum ‘t Gooi worden toegepast is het mogelijk om het vetweefsel zo aan te brengen dat het effect grotendeels blijvend is.

Kunnen behandelingen gecombineerd worden?

Gezichtscorrecties kunnen als afzonderlijke ingreep worden uitgevoerd, maar ook gecombineerd met een andere cosmetisch esthetische ingreep om zo tot een optimaal resultaat te komen.

Overmatig transpireren

Wat is hyperhidrosis ofwel overmatig transpireren?

Bij hyperhidrosis gaat het om teveel transpireren van met name de oksels, voetzolen, voorhoofd of handpalmen. De zweet productie is op die plaatsen zo hoog, dat ze vaak de hele dag nat zijn. Werken en andere sociale bezigheden kunnen daardoor sterk beïnvloed worden.

Wat zijn de klachten van iemand met hyperhidrosis?

Naast de vervelende effecten als natte plekken in de kleding en geen pen vast kunnen houden, wordt iemands gedrag door hyperhidrosis ook sterk beïnvloed. Men draagt meestal kleding die verhullend is of in veel lagen over elkaar heen gedragen worden. En wat als je iemand de hand moet schudden? In onze kliniek hoor ik veel uitspraken als: “Ik probeerde het niet op te laten vallen door meerdere malen per dag schone kleren aan te trekken”.

Hoe kan hyperhidrosis behandeld worden?

In geval van hyperhidrosis is er meestal sprake van klachten over het overmatig transpireren van handen, voorhoofd of oksels. In de eerste plaats kunnen deze klachten met toenemende leeftijd vanzelf geleidelijk verminderen. Indien er een duidelijke “emotionele” component aanwezig is, kunnen de klachten ook verminderen indien deze component minder aanwezig is.
Er zijn meerdere methoden om overmatig transpireren te behandelen. Bijvoorbeeld door het dagelijks opbrengen van lotions met aluminiumzouten, of het dompelen van de handen in een badje met zoutoplossing waarna er een elektrisch stroompje door wordt geleid (iontopherese) of door een chirurgische ingreep. Naast de bewerkelijkheid van deze behandelingen en vaak vervelende bijwerkingen is het resultaat ook niet altijd naar tevredenheid. In Medisch Centrum ‘t Gooi wordt meestal de Botox™ methode toegepast, en met goed resultaat.
De Botox™ behandeling verhelpt overmatige transpiratie van de oksels. De methode is veilig en geeft een spectaculair resultaat. Injecties met Botox™ blokkeren de prikkeloverdracht van zenuwcel naar spier of klier. De zweetklieren worden lamgelegd waardoor de zweetproductie stopt en het behandelde gebied vrijwel droog blijft. Het effect is tijdelijk en houdt ongeveer 6-10 maanden aan.
De Botox™ behandeling geeft een tijdelijk effect omdat het de zweetklieren niet beschadigt maar blokkeert. Het schaadt het gevoel in de handen niet. Wel kan de maximale spierkracht in de handen tijdelijk iets zijn afgenomen Na verloop van tijd herstellen de klieren zich en keert het probleem terug. Juist doordat Botox™ geen schade aanricht, is de behandeling zeer veilig en geschikt voor herhaling, waarna het even goed werkt als de eerste keer.

Hoe helpt de Botox™ behandeling tegen overmatig transpireren?

De Botox™ behandeling verhelpt overmatige transpiratie van de oksels. De methode is zeer veilig en geeft een spectaculair resultaat. Injecties met Botox™ blokkeren de prikkeloverdracht van zenuwcel naar spier of klier. De zweetklieren worden geblokkeerd waardoor de zweetproductie stopt en het behandelde gebied droog blijft. Het effect is tijdelijk en houdt ongeveer 6-10 maanden aan.
De Botox™ behandeling geeft een tijdelijk effect omdat het de zweetklieren niet beschadigt maar blokkeert. Na verloop van tijd herstellen de klieren zich en keert het probleem terug. Juist doordat Botox™ geen schade aanricht, is de behandeling zeer veilig en geschikt voor herhaling, waarna het even goed werkt als na de 1e behandeling.

Hoe gaat een Botox™ behandeling in z'n werk?

U maakt een afspraak met de behandelend arts om te bespreken hoe alles in zijn werk gaat en om te kijken of u voor een Botox™ behandeling in aanmerking komt. Tijdens deze afspraak wordt de behandeling u uitvoerig toegelicht. Indien gewenst wordt dan meteen een nieuwe afspraak gemaakt voor de behandeling.
De behandeling zelf duurt ongeveer 15 minuten. Eerst wordt een zgn. jodium-zetmeeltest gedaan om de plaats van het zweten in kaart te brengen. Met behulp van deze test weet de arts precies waar Botox™ ingespoten moet worden. Het fungeert als het ware als een soort plattegrond. Daarna wordt u bij behandeling van de handen eerst plaatselijk verdoofd en wordt de Botox™ vloeistof door middel van meerdere kleine prikjes in de oksels of de handpalmen ingespoten. Na de behandeling kunt u gewoon naar huis.
De werking van de behandeling treedt binnen ongeveer 48 uur geleidelijk in. De oksels worden veel minder nat, en de zweetproductie wordt genormaliseerd. Het resultaat is geweldig maar tijdelijk (6-10 maanden). Wanneer u merkt dat het zweten weer een probleem wordt, maakt u een afspraak om u opnieuw te laten behandelen.

Ooglidcorrectie

Wat is een bovenooglidcorrectie?

De bovenooglidcorrectie is bedoeld om hangende oogleden te corrigeren. Er wordt een dun sneetje gemaakt in de arcadeboog, waarna een stukje huid wordt weggehaald, plus een stukje van de onderliggende spier en eventueel vetweefsel. Het sneetje wordt vervolgens op een speciale manier gehecht, zodat het litteken nauwelijks zichtbaar is.

Indien u een medische indicatie heeft voor een bovenooglidcorrectie (uw gezichtsvermogen wordt belemmerd door een overhangend bovenooglid) en u voor vergoeding in aanmerking wilt komen kan deze behandeling niet bij ons worden uitgevoerd.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Bij een onderooglidcorrectie kunnen wallen onder de ogen aangepakt worden. Door een klein sneetje te maken onder de wimperrand kan het overtollige vet onder de huid worden verwijderd. Eventueel kan ook een klein stukje huid worden weggesneden. Het sneetje wordt gehecht met heel fijn hechtmateriaal en laat een nauwelijks zichtbaar litteken achter.

Wat is een transconjunctivale ooglidcorrectie?

Het verwijderen van wallen onder de ogen kan ook op een ander manier gebeuren: via de binnenkant van het ooglid. Het voordeel van deze transconjunctivale ooglidcorrectie is dat er geen spieren doorgesneden hoeven te worden om bij het vet te kunnen. Bovendien laat deze ingreep geen litteken achter. Deze methode is vooral geschikt als er alleen vet verwijderd moet worden. Is het ook nodig om wat huid weg te halen, dan kan dat eventueel via een klein sneetje gebeuren.

Wat is een wenkbrauw fixatie?

Hierbij wordt via de snede die wordt gebruikt voor de bovenlidcorrectie, de binnenzijde van de huid vastgezet aan het voorhoofd. Hiermee wordt de wenkbrauw iets gelift, zonder dat een grote operatie(voorhoofdslift) hoeft te worden uitgevoerd.

Wat is een voorhoofdslift?

Als de huid van het voorhoofd slap en rimpelig is geworden of de wenkbrauwen naar beneden hangen kan een voorhoofdslift overwogen worden. Daarbij wordt in de haarlijn een snee over het hele hoofd gemaakt, zodat het voorhoofd losgemaakt en omhoog getrokken kan worden. Daardoor verminderen rimpels en ontstaat een frissere, open blik.

Kunnen behandelingen gecombineerd worden?

Soms zijn niet alleen de oogleden het probleem: de wenkbrauwen kunnen ‘zwaar’ naar beneden hangen, het voorhoofd kan denk- of fronsrimpels vertonen en ook rondom de ogen kan de huid rimpelig zijn. In die gevallen kan een ooglidcorrectie prima worden gecombineerd met een andere ingreep voor een optimaal resultaat, zoals botoxÆ of een peeling.
Rimpels kunnen worden verminderd met een chemische peeling of laser resurfacing. Daarbij wordt een dun laagje van de huid afgehaald, zodat een gladdere huid zichtbaar wordt.
Voor expressierimpels in het voorhoofd of tussen de wenkbrauwen kan een BotoxÆ-behandeling de oplossing zijn. Bij deze methode worden de spiertjes die verantwoordelijk zijn voor deze rimpels met kleine prikjes gedeeltelijk buiten werking gesteld. Het effect van deze behandeling is tijdelijk; na ongeveer drie tot negen maanden gaan de spieren weer werken en komen de rimpels geleidelijk weer terug. De behandeling kan dan worden herhaald.
Diepe rimpels en plooien kunnen worden opgevuld met lipofilling. Daarvoor kan eigen huidvet worden gebruikt, dat door middel van Tumescent Liposculpture bijvoorbeeld op de buik of benen wordt weggehaald.

Is het resultaat blijvend?

Net als bij elke andere cosmetische ingreep geldt: het verouderingsproces van de huid gaat gewoon door. Dat betekent dat het soms nodig kan zijn om een ooglidcorrectie na een aantal jaren te herhalen. Maar in veel gevallen is één ingreep voldoende.

Wie voert de behandeling uit?

In Medisch Centrum ‘t Gooi wordt u behandeld door een ervaren oogchirurg, die zich heeft gespecialiseerd in plastische oogcorrecties.

Borstverkleining

Hoe groot is het risico op complicaties?

Borstverkleining door Tumescent Liposculpture is een zeer veilige ingreep. Complicaties zoals we die kennen bij een traditionele borstverkleining, zoals ernstige infecties, het verlies van het gevoel in de tepel en problemen bij het geven van borstvoeding, zijn bij borstverkleining door Tumescent Liposculpture niet voorgekomen. In sommige gevallen geneest het piepkleine sneetje in de huid niet zo mooi, waardoor er een klein bultje of vlekje ontstaat. Dit litteken is echter verwaarloosbaar klein in vergelijking met het litteken na een klassieke borstverkleining.

Gaan mijn borsten hangen wanneer er vet uit weggezogen wordt?

Door een borstverkleining via Tumescent Liposculpture gaan de borsten zeker niet meer hangen dan voor de ingreep, maar worden ze zelfs gelift. Dat is te danken aan het verminderde gewicht van de borsten, aan het samentrekken van het bindweefsel na de ingreep en aan de elastische eigenschappen van het steunweefsel in de borsten.

Komt het vet weer terug?

Nee, de vetcellen die zijn weggehaald komen niet meer terug. Het resultaat is dus blijvend. Als u na de ingreep weer aankomt, is dat niet omdat u méér vetcellen krijgt, maar omdat de bestaande vetcellen uitzetten. Het gewicht zal zich over uw hele lichaam verdelen, en juist veel minder op de behandelde plaatsen terechtkomen, waardoor de contourverandering blijvend is. Wel is het zo dat de borsten sterk beïnvloed kan worden door hormoonveranderingen, waardoor bv.in de menopauze de borsten weer kunnen groeien.

Kan ik deze ingreep meerdere keren ondergaan?

In theorie kan dit, doch zinvol is dit niet, daar het grootste deel van het weefsel reeds is verwijderd. Mocht het resultaat onverhoopt onvoldoende zijn, kan alsnog een klassieke borstverkleining worden overwogen.

Herstelt de huid zich wel?

Gelukkig is de huid heel elastisch. Na de ingreep trekt de huid meestal weer strak over de behandelde plaats. Verwacht de arts dat de huid niet elastisch genoeg is, dan wordt dat van tevoren met u besproken.

Is deze manier van borstverkleining voor iedereen geschikt?

Zoals hierboven al wordt aangegeven, is deze techniek minder geschikt voor vrouwen die de zekerheid willen dat de borsten met meer dan 50% worden verkleind. Of bij vrouwen met zeer sterk hangende borsten van wie de borsten voornamelijk uit klierweefsel bestaan in plaats van vetweefsel. Klierweefsel is met deze methode namelijk niet te verwijderen. Zolang het te verwachten resultaat reëel is, is de techniek voor vrijwel iedereen geschikt.

Ben ik niet te oud voor zo'n ingreep?

In principe is er geen leeftijdsgrens voor Tumescent Liposculpture. Als u gezond bent is er geen enkele reden waarom u zich zou moeten neerleggen bij een ontevreden gevoel over uw lichaam.

Is deze ingreep ook geschikt voor vrouwen met zware borsten?

Ja, hoe meer vet er in de borst zit, des te meer kan worden verwijderd. Vaak zijn de klachten in nek en/of schouderbladen sterk verminderd na de ingreep.