MC Gooi

Gebitsprothese

Geplaatst op

Het goed verzorgen van je tanden en kiezen voorkomt een hoop problemen. Toch komt het voor dat er om verschillende redenen tanden en kiezen verloren raken. Het laten maken van een gebitsprothese op maat vervangt de verloren tanden en kiezen op een goede manier. Maak nu een afspraak bij iSmile Tandartspraktijk.

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese is een gebit dat gemaakt is van kunsthars en kunststof of porselein. We maken de prothese om tanden die verloren zijn gegaan te vervangen.

Welke verschillende protheses zijn er?

Protheses zijn onder te verdelen in twee verschillende soorten, namelijk de volledige protheses en de gedeeltelijke protheses. We vertellen je hier graag meer over.

Volledige gebitsprothese 

Onder de volledige prothese verstaan we de protheses die alle tanden en kiezen vervangen. Wanneer het gebit dusdanig slecht is, kunt u ervoor kiezen om alle tanden te verwijderen en te vervangen voor een volledige gebitsprothese. Onder de volledige protheses vallen: 

  • Kunstgebitten
  • Overkappingsprotheses

Gedeeltelijke gebitsprothese

Een gedeeltelijke prothese vervangt één of meerdere tanden of kiezen. In sommige gevallen dienen afgebroken tanden of kiezen verwijderd te worden, omdat ze niet meer te lijmen zijn. In dat geval is een gedeeltelijke prothese de oplossing. Onder gedeeltelijke protheses vallen:

  • Frameprotheses
  • Plaatprotheses 

Het aanmeten van een gebitsprothese: de stappen  

Wanneer er gekozen is voor een gebitsprothese, doorlopen we een aantal stappen. We lichten de stappen graag aan je toe:

Het maken van de eerste afdruk

Het proces begint bij het maken van een eerste afdruk. Van deze afdruk maken we vervolgens gipsmodellen, waarop we een perfect passende afdruklepel maken. 

Het maken van de tweede afdruk

Wanneer de afdruklepel gemaakt is, maken we een tweede en definitieve afdruk.

Beetbepaling

Voor de beetbepaling gebruiken we een wasbeetplaatje. Zo bepalen we de natuurlijke positie van het dichtbijten. 

Passen in was

We maken de prothese nu eerst uit was. Zo kunnen we goed kijken of de bijtpositie, de vorm en de kleur goed zijn. Wanneer dit het geval is maken we de definitieve prothese.

Nacontrole

Indien nodig plannen we na een aantal weken een nacontrole in, om te bespreken hoe het dragen van de prothese gaat. 

Kunstgebit laten aanmeten bij iSmile Tandartspraktijk 

Mist u een of meerdere tanden en wilt u daarom meer informatie over een gebitsprothese? Neem dan contact op met de praktijk of kijk op de website van www.ismile-tandartspraktijk.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website vol leuke blogs waarin we je op de hoogte brengen van interessante trends en onderwerpen uit de wereld van de cosmetica. Blijf ons volgen!

Contactgegevens

Via info @ mcgooi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden