MC Gooi

Welke tekst zou jij laten tatoeëren?

Geplaatst op

 

Wanneer mensen een tattoo willen laten zetten, denken ze vaak aan een afbeelding. Soms hebben ze zelf een ontwerp bedacht, of laten dit liever over aan de artiesten van Tattoo Amsterdam. Naast een afbeelding laten tatoeëren, is er nog veel meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie tekst op je lichaam?

 

Woorden zijn krachtig

 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dat wil zeggen dat het vaak makkelijker is om iets door middel van een afbeelding te laten zien dan dat je er een heleboel woorden voor moet gebruiken. 

 

Daar staat tegenover dat Lee Towers “niets is sterker dan dat ene woord” zingt wanneer hij zijn favoriete voetbalclub Feyenoord een hart onder de riem steekt. Nu zullen ze daar in Amsterdam of Eindhoven natuurlijk weer heel anders over denken. Dat alles maakt duidelijk dat je de kracht van het woord niet moet onderschatten.

 

Boodschap overbrengen met een paar woorden

 

Met een tekst maak je een statement. Dat kan de naam van je geliefde zijn, maar ook is het mogelijk om er een boodschap mee over te brengen. Zo’n boodschap maak je soms al met een paar woorden duidelijk. Laat je bijvoorbeeld de tekst carpe diem op je huid tatoeëren, dan geef je in een paar woorden aan dat je gaat voor het moment en je je niet te veel zorgen maakt over de dag van morgen. Je wekt er bovendien de nodige nieuwsgierigheid mee op, want niet iedereen weet tenslotte dat de Latijnse tekst in het Nederlands ‘pluk de dag’ betekent.

 

Voorbeelden van tattoo teksten met een boodschap

 

  • Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen
  • Het meervoud van lef is leven
  • Het leven is een film die je zelf moet regisseren
  • Alles is liefde
  • Make Love Not War
  • All good things are wild and free

 

Stijl en lettertypes

 

Net als bij een afbeelding valt of staat een tekst bij een mooi uiterlijk. Daarbij heb je de keuze uit allerlei lettertypes. Zo creëer je een stijl die past bij jezelf en die recht doet aan de tekst die je wilt laten tatoeëren. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vreemd alfabet, zoals bijvoorbeeld het Chinees. Je moet dan wel zeker weten dat de tekens op je huid ook echt weergeven wat je wilt zeggen.

 

Plek uitkiezen voor je tattoo

 

Als je een mooie tekst hebt om te laten tatoeëren, is het de vraag waar je deze wilt laten zetten. Dat kan nog best ingewikkeld zijn. Je moet er bijvoorbeeld rekening mee houden dat de letters niet te klein zijn en dat de tekst ook goed zichtbaar is wanneer je beweegt. Bij Tattoo Amsterdam geven je ze graag advies waar jouw tattoo het beste tot zijn recht komt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We zijn een website vol leuke blogs waarin we je op de hoogte brengen van interessante trends en onderwerpen uit de wereld van de cosmetica. Blijf ons volgen!

Contactgegevens

Via info @ mcgooi.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden